Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2010 18:49 - Топ 10 причини, поради които българинът не ползва Twitter!
Автор: bezprizvanniy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 44478 Коментари: 27 Гласове:
41

Последна промяна: 03.08.2010 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

1. Дори и не е чувал за него – няма какво да се лъжем – в тази страна не сме чували за доста неща( правене на пломба с упойка, вело алеи, рециклиране) . А и дори да е чувал – не знае за какво се използва.
2. Няма кого да следи – щом самият той не е чувал за Twitter, според него значи и никой друг не го ползва.
3. Не разбира английски – В Twitter картинки-няма. Болшинството, което го ползва е англоговорящо, следователно  социалната мрежа не поражда никакъв интерес у нашенеца.
4. 140 –те символа – Кой българин би побрал цялата си мъдрост само и единствено в 140 символа.
5. Не подозира какви са ползите от Twitter – Българинът дори и не предполага, че има полза от четене, камо ли да извлече нещо от вече споменатите 140 символа.
6. Няма време, за да го направи – Защо да си губи времето с Twitter, като може съвсем спокойно да си решава кръстословици, да гледа турски сериали или Биг Брадър 42, да се напива и да си бие жената.
7. Прекалено стар е за тия работи – за възрастта по му подхожда да седи на маса, на която има ракия и салата, вместо монитор и мишка.
8. Нямa необходимите условия и средства, за да ползва Twitter - или иначе казано - просто още не се е научил да пише, използвайки клавиатура (опа, май трябваше да започна списъка от тук). За наша радост, по този признак има напредък.
9. Няма желание да споделя – тук важи девиза „Моето си е мое, твоето си е наше”. Ноухауът е ноухау само и единствено когато само “I know how”. Какъв е смисълът да споделям нещо, щом не аз а някой друг ще спечели от това.
10. И най – вече – българинът няма нуждата и не желае да се развива и ограмотява. Свикнал е единствено да руши. Всичко градивно му е  чуждо .

Дали съм прекалено остър към българският интернет потребител и манталитета му? Може би, но все пак трябва да има основателна причина, поради която стоим настрана от нещо толкова полезно.


Очаквайте скоро: Ползите от Twitter за обикновения потребител.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете я в СВЕЖО от ТУК и/или ме добавете в любимите си блогове.  



Гласувай:
50


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. bezprizvanniy - Написах статията с цел провокация, ...
03.08.2010 21:08
Написах статията с цел провокация, а не лични нападки. Хубаво е хората поне да знаят с какво разполагат в интернет и какви са ползите от него. Надявам се да помогна на повече хора, отколкото "анонимни" съм ядосал.
цитирай
2. apollon - същото се отнася и за блога - ако щеш ...
03.08.2010 22:15
същото се отнася и за блога - ако щеш стреляй по него няма да ти каже какво е блог, каква му е целта и за кво се използва - ти си отишъл много далече - тормозиш бурната му мисъл и със туитър, чието име прилича на един анимацонен герой- туизъл.
цитирай
3. анонимен - Не виджам причина да ползвам Twi...
03.08.2010 23:10
Не виджам причина да ползвам Twitter, има десетки други интелигентни начини да изразя мнението си, вместо сякаш да пиша SMS си от тоалената си;) Много маркетинг и малко полза има там май...но който си го харесва- ОК
цитирай
4. semtomovi - кодовете са за англо-американците
03.08.2010 23:22
Българинът е прекалено рационален и бохем за да си губи времето със сухарски скучни истории.
цитирай
5. анонимен - Затова мразя блоговете, защото ...
04.08.2010 00:32
Затова мразя блоговете, защото всеки сулю получава място за изява и свобода да израява мнението си все едно то има някакво значение.
И вече ми се повдига, като видя статия, която събира всички българи в една група под общото наименование "българинът".
Поздравления за статията, надявам се, че е успяла да повдигне виртуалното ти его - все пак ти ползваш туитър и упойка при зъболекаря, а "българинът" - не
цитирай
6. eien - Онези обаче с перфектен английски,на стабилна отлично платена работа,
04.08.2010 04:13
млади, интелигентни, високо образовани, находчиви,
нямат желаниве да споделят и да се ровят в Twitter, защото са заети и работят здраво по 12-14 часа на ден.
Поздрави.
цитирай
7. mglishev - Мисля,
04.08.2010 04:13
че е трябвало да почнеш със статията за десетте предимства. Аз например не се имам за гореописаното и изобразено шимпанзе, а все пак не знам нищичко за Twitter.
цитирай
8. vmitkov - Радославе,
04.08.2010 08:38
Може да не ти се вярва, но аз ползвам у дома си Интернет още преди ти да се научиш да четеш и пишеш.

И по-вероятно е да зная за Интернет повече от тебе. Да не говорим, че със сигурност има хора, които знаят за Интернет повече и от мене.

Но от всичко това не следва, че е задължително да ползваме в Интернет онова, което на тебе ти харесва.

Имай пред вид, че всеки ползва само онова, което позволяват интересите му и възможностите му (най-вече интелектуалните).

В случая с тази твоя "статия" ти наблягаш на възможностите, но дали всеки се интересува от Туитъра, това ти го изпускаш от вниманието си.

Хубаво е да се замислиш над препоръката на 5-ти анонимен:

"Затова мразя блоговете, защото всеки сулю получава място за изява и свобода да израява мнението си все едно то има някакво значение."

Наблегни повече на "значение", отколкото на "сулю".

И последна препоръка:

Ако пишеш статиите си с повече позитивна нагласа, ще имаш по-добри шансове за развитие и самоусъвършенстване, защото негативизмът, който лъха от горния ти постинг не е полезен нито за тебе, нито за читателите ти. В тази насока е и препоръката на mglishev.
цитирай
9. bezprizvanniy - Съгласен съм и с трима Ви. Реших п...
04.08.2010 09:07
Съгласен съм и с трима Ви. Реших първо да напиша за това какво е Туитър, след това тази статия и да завърша с предимствата, но явно съм сбъркал с реда :) Обаче сега ми е по-трудно да си отстоя позицията. Но за сметка на това, провокирах страшно много хора. Надявам се да прочетете и следващата статия/когато е готова/.
Поздрави!
цитирай
10. m28 - малко "повече позитивна нагласа", pls.
04.08.2010 09:17
Привет Радославе,

ще игнорирам много дразнещите общи нападки за българите, лъхащи от допълненията за 10-те причини. Ето няколко отговора мои:

1. Дори и не е чувал за него – чувал съм, още при бета версиите.
2. Няма кого да следи – единственото положително нещо, което има смисъл за мен да правя в twitter е да общувам с приятелите си.
3. Не разбира английски – Я пак? За твое сведение и 3 годишни деца използват интернет без да могат да четат нито български, нито английски. Езикът не е никакъв проблем.
4. 140 –те символа – По-трудно е да се каже нещо с малко думи отколкото с много. Не мисля обаче, че всеки потребител в Twitter обмисля всеки свой пост часове наред, преди да го побере в 140символа. По-скоро се публикува моментна (необмислена, изпълнена с чувства) мисъл.
5. Не подозира какви са ползите от Twitter – Знам за няколко ползви. Бих се зарадвал, да разбера за повече негови ползи. Току виж съм си направил профил.
6. Няма време, за да го направи – Свободното време е проблем/или по-точно казано скъп ресурс/ за всеки човек от големия град.
7. Прекалено стар е за тия работи – Това не го приемам за довод. Ако нещо ти харесва го правиш (учиш,експериментираш и т.н.), ако не - то не се захващаш с него. И възрастта няма значение.
8. Нямa необходимите условия и средства, за да ползва Twitter - На пръв поглед изглежда като проблем. Обаче ако човек иска да ползва twitter то ще намери начин - дори и само телефон ти е достатъчен.
9. Няма желание да споделя – Ето тука целиш в 10-ката. Интернет НЕ Е мястото, където ще си изливам моето лично пространство. Та това са личните ми данни? Как да си развявам мръзното бельо на пъпа на e-България? Ако на някой му харесва - добре. На мене не.
10. И най – вече – българинът няма нуждата и не желае да се развива и ограмотява. - Не е така. Като млад обичах да се развивам и ограмотявам във всички насоки. Сега нещата които ми харесват са по-малко и ако twitter не е в тях, това не значи че въобще не желая да се развивам/ограмотявам.
цитирай
11. bowman - @
04.08.2010 09:51
Ползвам twitter , доста време вече . Не за реклама или да си спретвам фен клуб, за някои теми информацията там ми е в реално време и е лесно да се следи. Имам и някои контакти . Аз си преценявам за себе си ; ) ,ако не ви допада признавам правото ви на избор ; D
цитирай
12. анонимен - Малко необработен стил н областта на сарказма и иронията,
04.08.2010 10:18
но... "Прекаленото висене в социалните врежи е вредно за Вашето здраве".:-)))
Който има време и познания, нека си виси в социалните мрежи. Ива точки с които съм съгласен. За манталитета на българите.
цитирай
13. villinikolova - А вие защо реагирате отрицателно?!?
04.08.2010 10:47
Аз се регистрирах в blog.bg, за да изкажа мнението си по този въпрос, защото от всичките отрицателни/негативни коментари се разбира колко криворазбран е авторът.

Нито "много дразнещите общи нападки", нито стилът са избрани с цел да обидят или "плюят" отново негово величество Българина. Стилът е напълно подходящ, за да изпълни основната си мисия, а именно да предизвика интерес и да накара хората да се позаинтересоват.

При мен статията не само предизвика интерес, а директно си ме провокира. Като в крайна сметка съм изключително доволна от резултата. Какво се случи:
В последните месеци (5-6) постоянно попадам на иконката на туитър в различни сайтове. Чак ми стана интересно. Като един буден ум след поредното натъкване реших, че това вероятно е нещо от сорта на фейсбук и е по-добре да се запозная с него о-време, за да мога, ако ми е полезно - то по-скоро да се възползвам от предимствата му. Така преди месец влязох в сайта, разцъках каквото успях, нищо не разбрах, реших, че щом от раз не съм успяла да го разбера значи е "много тъпо" (shamed). И така до днес, до тази статия, която с провокативния си стил ме накара с усмивка да гуугълна туитър и така си намерих цялата необходима информация, за да разбера що е то, за какво се използва, как, и т.н., та чак history-то от момента на възникване прочетох.

Естествено аз си реших за себе си колко ще ми е полезно и какви бонуси мога да си донеса от рег-ята си там, това е въпрос на личен избор. Важното е информацията и достъпът до нея. Статията не е за вече ползващите туитър, целта на настоящата статия е да информира Българина, че има нов продукт, популярен и модерен, с който ще е добре да се запознае, защото може да прецени, че ще му е от полза.

Поздрави и 10х за интересното четиво.
Вили
цитирай
14. bezprizvanniy - Благодаря, Вили.
04.08.2010 10:53
Благодаря, Вили.
цитирай
15. bowman - Резултатите ...
04.08.2010 11:16
Резултатите от търсачките в twitter влияят на класирането на сайтовете които се споменават в съдържанието им , и това е единственото общо с фейсбук намирам го за значителено по- малък проблем за сигурността от фейса.
На бележката по-горе за висенето по социалните мрежи. Пресяването на търсената информация и намирането и изисква много по малко време от другите мрежи , кратките съобщения са породени точно поради тоя замисъл и обикновенно съдържат линкове към публикации които носят често доста сериозно и тематично подбрано и препоръчано от друг съдържание , ако изберете да следите хора чийто избор за публикации уважавате ще имате много по малко лутане и много повече верни и актуални попадения при сърфирането си . twitter e често избор на хора които ценят времето си, ако не сте забелязали тази негова страна просто не сте успели да се ориентирате в плюсовете на платформата. ; )
цитирай
16. анонимен - Резултатите от търсачките в twi...
04.08.2010 12:16
bowman написа:
Резултатите от търсачките в twitter влияят на класирането на сайтовете които се споменават в съдържанието им , и това е единственото общо с фейсбук намирам го за значителено по- малък проблем за сигурността от фейса.
На бележката по-горе за висенето по социалните мрежи. Пресяването на търсената информация и намирането и изисква много по малко време от другите мрежи , кратките съобщения са породени точно поради тоя замисъл и обикновенно съдържат линкове към публикации които носят често доста сериозно и тематично подбрано и препоръчано от друг съдържание , ако изберете да следите хора чийто избор за публикации уважавате ще имате много по малко лутане и много повече верни и актуални попадения при сърфирането си . twitter e често избор на хора които ценят времето си, ако не сте забелязали тази негова страна просто не сте успели да се ориентирате в плюсовете на платформата. ; )

Абсолютно съгласен с тебе. Даже благодаря. Човек не може да знае всичко и такава инфо е полезна. Ей, вкара ме в беля. Сега и това трябва да изуча..... :-)))
Но за манталитета български.... Ехеееееее! Професура ще защитя.:-))
цитирай
17. bayhuy - Ами да взема да си регна един акаунт в ...
04.08.2010 12:35
Ами да взема да си регна един акаунт в Твитера, ще отбелязвам всеки път, като ида в кенефа.
цитирай
18. demonwind - Автора,
04.08.2010 15:46
забрави да споменеш кисненето и лъскането на бастуна в секс-чатовете. Иначе Twitter е (както и Facebook, MySpace, Hi5 и куп други) пълна простотия и гнас (имам си един профил във Фейса и определено ми стига - на ден ме заливат тонове идиотщини от рода на "Присъедини се към групата "Да евтаназираме Сашка Васева", "Няма ли кой да застреля Веселин Маринов да не се мъчи" и др. подобни, които дори не мога да сколасам да трия. И всичко това идва от мои познати, интелигентни хора... Не мога да повярвам!
Единственото, което правя чат-пат в петък, е (понеже не съм в България) да включа скайпа, където винаги в петък мога да намеря добри стари (много пиещи цирозни) приятели - сараоши, с които се напиваме - аз пред моята камера, компанията - пред тяхната в България и мога да ти кажа, че като пусна компа на 50 инчовия LED, разликата дали ще съм при тях или те при мен просто е минимална. Даже им давам съвети следващият път какво да си купят - само дето последния път бях на Lagavulin, та малко им вдигнах летвата, ама нищо, все ще се оправят. А и клипчета си разменяме, музика и какво ли не. И така до сутринта. Нито Фейса, нито която и да е друга "социална мрежа" ме могат да ме накарат да се откажа от виртуалния петък в скайп - хем по-безопасно, хем по-приятно!
цитирай
19. pomiqrat - Какво като има туитър? Няма ли и д...
04.08.2010 16:38
Какво като има туитър? Няма ли и друга секта като фейсбук, че да се регистрираш и в туитър? Какви са ползите? Джон Траволта ще ме добави към приятели и ще мога да се похваля на всички, че ми е приятел ли?
цитирай
20. bowman - ; D @19
04.08.2010 17:29
pomiqrat написа:
Какво като има туитър? Няма ли и друга секта като фейсбук, че да се регистрираш и в туитър? Какви са ползите? Джон Траволта ще ме добави към приятели и ще мога да се похваля на всички, че ми е приятел ли?


??? дай 100 лева за образование, бирата е с пари !
цитирай
21. semtomovi - повече инфо на български - повече българи там
04.08.2010 17:43
Като всичко друго мисля, че.. когато липсва инфо на бълг. ез. тогава и интересът е нисък.
цитирай
22. xyfi - за сайта
04.08.2010 18:19
аз много искам да ползвам Twitter,но и дума английски не разбирам!
и аз подкрепям semtomovi-повече БГ инфо и ще видите колко българи ще има там!!!
дори и за сейр!
цитирай
23. bboydev - a Second Life?
07.08.2010 00:23
Явно се мислиш за много напреднал само заради туитъра. А за Second Life чувал ли си? Или и ти като "типичния българин" (който описваш горе и с което описание напълно не съм съгласен) не ти трябва, щом не е Биг Брадър?
цитирай
24. bowman - ...Second life
07.08.2010 05:08
Туитера не поддържа виртуална реалност , но и не му трябват такива ресурси , освен това имат и различна употреба. Авторът се е опитал да провокира интерес и е прав , че за рзлика от фейсбук в туитер има малцина българи. Както мнозина казаха, липсата на българска поддръжка си играе своята роля. Да ползваш туиттър не те прави "напреднал", ако се ориентираш в интерфейса и дете би се справило без проблем, просто е практично и бързо за мнозина .
цитирай
25. leadconsult - пф
07.08.2010 18:52
това дето си написал са пълни ГЛУПОСТИ!
ЗАВРИ СИ ЗЛОБАТА НЯКЪДЕ!
цитирай
26. tortinka2 - Според
07.08.2010 19:31
мен,наистина фейсбук е по-популярен при нас.Най вярното за мен е това,че туитер не е обект под внимание чак толкова,тоест българинът не се интересува от съдържанието,нали си има фейсбук........
цитирай
27. анонимен - Anonimen
19.08.2012 14:23
Немога да разбера за какво бъркате Турските сериали тук или си търсите причина за заяждане Българина е прост човек не че аз съм много умен но престанете вече с тея турски сериали всички знаем че няма да ги махнат но въпреки това много ни знае балалайката но сме нищо повече от мафиотска държава крадци вече краденето е хоби България все пак
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezprizvanniy
Категория: Бизнес
Прочетен: 2309408
Постинги: 9
Коментари: 574
Гласове: 168
Архив