Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2010 14:30 - Последен шанс да се запишете за безплатен езиков курс по програмата Аз Мога
Автор: bezprizvanniy Категория: Новини   
Прочетен: 7933 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 03.09.2010 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                     В  цялата страна вече подновиха записването за безплатни курсове и обучения , финансирани от ЕС. Инициативата „Аз Мога” е част от оперативната програма „развитие на човешките ресурси” и цели да предостави възможност на работещи хора да да повишат конкурентоспособността си на работното им място чрез придобиване на различни умения и компетентности. За целта, от „Агенцията по Заетостта” предоставят на желаещите ваучери за безплатно обучение. 

                     Най-голям интерес има към ваучерите за обучение по ключови компетентности, в които попадат обучения по чужди езици (английски, немски, испански, руски и гръцки); обучения по дигитална компетентност.
                        Схемата е отворена за кандидатстване за работещи - наети по трудово правоотношение и самонаети лица без значение от сферата им на дейност. Изключение правят наетите в в държавната администрация, в администрацията на органите за местно самоуправление, в съдебната система, в системите на народната просвета, в Министерство на вътрешните работи и в Министерство на отбраната.                         За да започнеш безплатен курс по твое желание е необходимо да избереш направление (например английски или немски език) по което искаш да се обучаваш и т.нар. „Доставчик на услуги” или иначе казано – фирмата, която да те обучава. След като изборът е направен трябва да се подаде заявление в бюрото по труда по местоживеене/месторабота в което се посочват личните ви данни, какъв избор сте направили и какви предишни квалификации притежавате. При успешно подадено заявление в кратък срок ще Ви бъде връчен ваучер за безплатно обучение. Остава само да се свържете с доставчика на услуги, да предоставите въпросния ваучер и да уговорите удобно време за провеждането на курса.                      
Тъй като почти половината от квотата за програмата „Аз Мога” е вече запълнена, съветвам тези, които се интересуват да подадат заявление в местното бюро по труда възможно най-бързо.
 
С малко повече късмет и вие ще имате възможност да се възползвате от тази европейска програма! Затова ви съветвам – бъдете експедитивни и подайте необходимите документи възможно най-скоро.
  За повече информация посетете : Аз Мога

Ако Ви е харесала статията, подкрепете я в СВЕЖО от ТУК и/или ме добавете в любимите си блогове.  
 
 



Гласувай:
7


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. bezprizvanniy - Ще се радвам ако помогнете за поп...
03.09.2010 18:29
Ще се радвам ако помогнете за популяризирането на статията като гласувате!
цитирай
2. marystaneva - Благодаря!
03.09.2010 22:41
Още във вторник ще проверя. Дано не съм закъсняла...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezprizvanniy
Категория: Бизнес
Прочетен: 2309407
Постинги: 9
Коментари: 574
Гласове: 168
Архив